Zmywarki gastronomiczne Fagor – czym kierować się podczas zakupu?

produkty gastro fagor

Dobra zmywarka gastronomiczna to urządzenie, które jest w stu procentach dopasowane do potrzeb użytkowników. Wiele zależy od wielkości obiektu, a także natężenia ruchu w lokalu. Wiadomym jest, że im większa liczba zamówień, tym więcej brudnych naczyń. W takich miejscach niezbędna jest zmywarka o podwyższonej funkcjonalności. Warto przyjrzeć się bliżej ofercie marki Fagor.

Rodzaj zmywarki

Wśród produktów Fagor można znaleźć:
– Zmywarki kapturowe – cechują się one wysoką efektywnością pracy. Świetnie sprawdzają się w dużych lokalach, które nie narzekają na brak klientów.
– Zmywarki podblatowe – są one tańsze, jednak ich wydajność jest nieco niższa niż modeli kapturowych. Lepiej sprawdzają się w niewielkich obiektach.

Nie można jednoznacznie odpowiedzieć, który wariant sprawdzi się lepiej. Jeśli każdego dnia zmywanych jest kilkaset talerzy i sztućców, to model kapturowy z pewnością nie zawiedzie.

Odpowiednia pojemność

Produkty Fagor (szukaj tutaj) występują w tak wielu wariantach, że dobór odpowiedniego modelu nie powinien stanowić dużego problemu. W przypadku zmywarek należy zwrócić uwagę na pojemność. Warto jednak podkreślić, że im jest ona wyższa, tym większe wymiary sprzętu. Duże urządzenia raczej nie sprawdzą się w niewielkich kuchniach, gdzie liczy się każdy skrawek wolnej przestrzeni.

Dobrze jest również sprawdzić, ile trwa czyszczenie naczyń. Proces ten nie powinien być zbyt długi – priorytetem jest to, aby zachować płynność pracy. Oprócz tego warto jest zastanowić się, jaki rodzaj ładowania naczyń będzie wygodniejszy – wśród urządzeń Fagor można znaleźć zarówno zmywarki ładowane od przodu, jak i od góry.