Jaki wybrać sprzęt gastronomiczny w kuchni ciepłej?

Kuchnia ciepła to bardzo ważna część każdego profesjonalnego lokalu gastronomicznego. To właśnie tutaj przygotowywane są dania gorące, dlatego też warto postawić na wysokiej jakości sprzęt gastronomiczny Verlo, który nie zawiedzie w najmniej spodziewanym momencie. W pierwszej kolejności warto postawić na niezawodne urządzenia grzewcze. Mowa tutaj przede wszystkim o trzonach kuchennych, piecach konwekcyjnych, patelniach, frytkownicach i grillu.

Idealny trzon kuchenny

Solidny trzon kuchenny to bez wątpienia najważniejszy sprzęt gastronomiczny. Trzon swoim wyglądem do złudzenia przypomina zwykłą kuchenkę używaną w domu. To właśnie na tym urządzeniu gastronomicznym przygotowywana będzie zdecydowana większa ilość potraw. Wybór trzonu kuchennego uzależniony jest od wielkości lokalu i od liczby przegotowanych potraw. Przy małej ilości palników niestety nie będzie można przygotować wszystkich zamówień w odpowiednim czasie. W mniejszych kuchniach warto postawić na urządzenia uniwersalne.

Profesjonalne wyposażenie gastronomii

Wyposażając swoją wymarzoną kuchnie gastronomiczną warto zwrócić uwagę także na piece konwekcyjne. Solidne urządzenia Verlo pozwalają na kompleksową obróbkę termiczną produktów w bardzo krótkim czasie z użyciem bardzo niewielkiej ilości tłuszczu. Wyposażenie gastronomii Verlo charakteryzuje się nie tylko dużą oszczędnością energii, ale również niską bezawaryjnością. Nowoczesne piece są bardzo łatwe w obsłudze i proste w czyszczeniu.