Wyposażenie kuchni w punktach gastronomicznych to dość spory wydatek. Takie sprzęty kosztują od około 10 000 zł do nawet 25 000 zł. Przy jednorazowym zakupie, wszystkich urządzeń to nie lada inwestycja. Warto racjonalne podejść do takich zakupów i wybrać najbardziej funkcjonalne i praktyczne urządzenia. Podpowiadamy, co jest absolutnie niezbędne w kuchniach serwujących posiłki gościom.
Zmywarka kapturowa
Zmywarka kapturowa to urządzenie, które znane jest w takich miejscach jak np. restauracje, kuchnie hotelowe, stołówki i innych swoistych „jadłodajniach”. Wszędzie tam, gdzie dba się o gości, ich komfort, czystość naczyń oraz szybkość mycia – ten sprzęt znajdzie swoje zastosowanie. Zmywarka kapturowa (https://www.gastropuls.pl/zmywalnia/zmywarki-kapturowe.html) wyróżnia się dość dużymi gabarytami, dzięki czemu pozwala ona w krótkim czasie dokładnie umyć dużą ilość naczyń. Dzięki różnym funkcjom takim jak np. wyparzanie naczyń, właściciele miejsc gastronomicznych dbają o sterylność asortymentu, w których podawane są posiłki ich gościom.
Gdzie kupić taką zmywarką?
Zmywarka kapturowa to sprzęt profesjonalny, w który najlepiej wyposażyć się bezpośrednio u producenta (np. stacjonarnie lub przez internet). Takie rozwiązanie jest o tyle dobre, gdyż fachowcy doradzą, jakie urządzenia będą najodpowiedniejsze do konkretnych kuchni. Od tego bowiem zależy funkcjonalność takiej zmywarki. Odpowiednio dobrana i użytkowana zmywarka kapturowa ma ogromny wpływ na proces przygotowywania i serwowania posiłków. Dlatego też nie warto oszczędzać na takich sprzętach.